TSA számzár

Mi a TSA zár? Mi teszi a TSA zárat egyedivé és különbözteti meg a többi poggyász zár rendszertől? Miért olyan fontos a vörös gyémánt zár címke, különösen az Egyesült Államokba utazáskor? Hogyan állíthatom be? A következő bekezdések válaszolnak ezekre a kérdésekre.

A repülőtéri poggyász-ellenőrzés során a bőröndök áthaladnak az átvilágító rendszeren, de ez nem mindig elegendő és a biztonsági személyzet van hogy, kénytelen kinyitni a bőröndöt. Ilyen esetben gyakran erőszakkal. A bőrönd ilyen fajta kinyitása a zár széttörését vagy a cipzár levágását vonja maga után, ami a bőrönd megsemmisüléséhez vezet. Ezt előzik meg a vörös gyémánttal jelölt zárak, vagyis a TSA zárak.

A TSA - Transport Security Administration, egy olyan rendszer, amelyet az Egyesült Államokban hoztak létre, a 2001. szeptember 11-i terror támadásra válaszul, az utasok biztonsága érdekében. Ennek a rendszernek köszönhetően, minden poggyászt könnyedén lehet ellenőrizni a légi utazás előtt. Ha szükség van a poggyász tartalmának fizikai átvizsgálására, a reptéri biztonsági szolgálat egy speciális kulcs segítségével könnyedén megteheti, anélkül hogy sérülne a poggyász. Ne aggódjon, ez a kulcs csak a biztonságiak számára érhető el.


Hogyan állíthatom be a számzárat?

1. Távolítsa el a piros nyilat a zárról, amennyiben van ilyen.

2. A számzár gyárilag a 0-0-0 kódra van állítva. Válassza ki az Ön saját kódját, amelyre könnyen emlékezni fog. (pl. születésnap, cím, egyéb).

3. Állítsa be a kívánt kódot az alábbiak szerint:
A záron találni fog egy kis gombot (tetején, oldalán vagy a számsor mellett), nyomja be egy toll végével kattanásig, majd állítsa be a saját kódját, ezután nyomja be a cipzár feloldó gombot vagy húzza meg a cipzár feloldó kart, hogy fixálni tudja a kódot.

4. A kombinációs zár mostantól az Ön által beállított kóddal működik. Jó utat kívánunk!

simplepay_hu